Wat is lamelparket?

Wat-is-lamelparket

Een lamelparket vloer is een houten vloer die u waarschijnlijk al meerdere keren voorbij hebt zien komen. Deze vloersoort is namelijk razend populair. Maar wat is nou eigenlijk een lamelparket vloer? En wat is het verschil met een houten vloer? Lamel parket is een houten vloer bestaand uit verschillende lagen en andere houtenvloeren zijn vaak massief. Nog een veel voorkomende vraag is het verschil tussen lamelparket en laminaat. Een laminaat vloer bestaat uit hdf of mdf en een lamel parket vloer bestaat uit multiplex en eiken. Ook heeft lamel parket een aantal handige eigenschappen, deze leest u allemaal in deze blog.

Is lamel parket hetzelfde als hout?

Een lamelparket vloer is zeker een houten vloer, er zijn natuurlijk verschillende houten vloeren. Het grote verschil tussen lamel parket en een houten vloer is dat lamel parket niet massief is. Een massieve vloer is veel gevoeliger voor luchtvochtigheid en warmte. Een lamel parket vloer bestaat eigenlijk uit een multiplex onderlaag en een toplaag van massief eiken.

Wat is het verschil ten opzichte van laminaat?

Lamel parket is een parket vloer die bestaat uit verschillende lagen. De toplaag is van massief eiken. De onderlaag bestaat uit multiplex. Laminaatvloeren bestaan uit hdf of mdf lagen die samen worden geperst. Een laminaatvloer bestaat dus eigenlijk uit een kunststof laag waarin een houtstructuur is geprint deze wordt verlijmd op de hdf of mdf laag.

Kunt u lamelparket schuren?

Lamel parket vloeren kunt u zeker opschuren. Zelfs meerdere keren, wij raden u aan om maximaal 2 tot 3 keer de lamel parket vloer op te schuren om ongeveer de 15 jaar. Dit betekent ook dat u uw vloer ook meerdere keren een nieuwe kleur kunt geven!

Kunt u lamelparket zelf leggen?

Lamelparket kunt u op twee manieren leggen namelijk vast verlijmd of zwemend. Als u de vloer zelf wilt leggen is zwevend leggen het makkelijkst. Leg eerst een ondervloer neer op de ondergrond. Vervolgens begint u met de eerste rij. Breng wat lijm aan op de kopse kant van de plank en schuif de planken in elkaar.

Als u een lamel parket vloer vast wilt lijmen moet er een dikke laag lijm aangesmeerd worden op de ondergrond. Daarna legt u de lamelparket vloer in deze lijm.