Sortering houten vloer: noesten. Structuren en kleurverschillen
De productomschrijving ‘sortering’ wordt over het algemeen gebruikt voor eiken, zowel voor tapis als planken, duo- en meerlaagsparket. Als parket niet aan deze omschrijving voldoet, is de benaming vrij. Sortering betekent de mate van uitstraling van hout en noest.

QFQ
De hoogste sortering hout met geringe natuurlijke kleurverschillen. Het is dossegezaagd en noesten zijn niet toegestaan.

Exquiset
Zeer goede sortering hout met natuurlijke kleurverschillen. Plus minus 2/3 is dossegezaagd. De overige 1/3 is kwartiersgezaagd. Een klein pitje is toegestaan. Noesten en spint zijn niet toegestaan.

Bis
Gesorteerd hout met natuurlijke nuances en kleurverschillen. Het is dossegezaagd en kleine noesten van minder dan 10 mm zijn toegestaan. Spinthout is niet toegestaan.

Chablis
Natuurlijk hout met een rijke variatie. Het is dossegezaagd. Noesten van minder dan 15 mm en spint tot 5% van de fries zijn toegestaan. Onregelmatigheden worden afgestopt.

Chablis antiek
Een mix van diverse sortering waarin gezonde grote en open kwasten en noesten, Scheurvorming, vlekken, strepen, en spint aan de zichtzijde kunnen voorkomen. Het is zowel dosse- als quartier- en faux-quartiergezaagd.

Project
Grote, open kwasten en noesten, scheurvorming in de delen, kopse scheuren, vlekken, strepen, spint aan de zichtzijde en kleurverschillen kunnen voorkomen. Het is zowel dosse als quartier- en faux-quartiergezaagd.