Zelf een houten visgraatvloer leggen

Het leggen van een houten visgraat vloer kan een uitdaging zijn. Maar met deze blog komt u er zeker doorheen! Hier vertellen we alles wat u moet weten over het plaatsen van een houten visgraat vloer.

Hoe leg ik een houten visgraat vloer?

Het leggen van een houten visgraat vloer kan een uitdaging zijn. Maar met deze blog komt u er zeker doorheen! Dit zijn een aantal dingen waar u op moet letten bij het leggen van een houten visgraat vloer:

Bij een visgraatvloer heeft u altijd veel snijverlies. Zorg er voor dat u rekening houdt met een marge van 15% snijverlies. Verder heeft u te maken met linker- en rechter planken bij een visgraat vloer. Sorteer deze planken zodat u een sneller tempo de vloer kan leggen, anders duurt het erg lang voordat de vloer eindelijk geplaatst is.

Vervolgens komt het meest uitdagende deel van de vloer leggen: de hartlijn bepalen. De hartlijn van de vloer geeft een basis bij het leggen van de vloer. Deze loopt namelijk recht over de punt van een visgraat vloer.

De lijn zet u uit met een spatlijn. Hierdoor ziet u een duidelijke lijn waar de vloerdelen op moeten aansluiten.

Het verlijmen van een houten visgraat vloer

Nadat u de hartlijn van de vloer heeft bepaald, brengt met een lijmkam lijm aan op dit gebied. Let op dat de lijm snel kan drogen, dus wacht niet te lang met het plaatsen van de planken.

Vervolgens legt u de eerste rij van de vloer. Hierbij gebruikt u afstandsblokjes om 1 centimeter afstand te bewaren tot de wand. Deze afstand moet bewaard worden voor het werken van de vloer. Wanneer de eerste rij is geplaatst herhaalt u het hele proces weer, en voor u het weet ligt de vloer er in!

Legservice

Het leggen van een houten visgraat kan best een uitdaging zijn. Mocht u er niet kunnen uitkomen met het leggen van de vloer, dan staat onze legservice altijd voor u klaar! Op dit legwerk heeft u altijd garantie.

Contact

Heeft u nog vragen over het leggen van een houten visgraat vloer? Neem dan contact met ons op! We beantwoorden graag al uw vragen.